Introductie

SCHRIPSEMA
Scripsema, Scripps

 

Afstammelingen van

Halbe Hindricks & Nieske Duirts

In Noordhorn begint, voorzover mij uit de archieven bekend, vanaf 1717 de geschreven geschiedenis aller Schripsema's met de trouwerij van Halbe Hindricks en Nieske Duirts.

Waar Halbe vandaan kwam is nog een groot raadsel. Gelukkig is wel bekend dat hij een boederij bezat bij Okswerd, Noordhorn en dat hij omstreeks 1722 op de boerderij Ooster Froma in Eibersburen, Lutjegast ging wonen en wat hij daar verder deed.

De tak waar ik op zit, samen met mijn lieve zus Carin, eindigt bij de slagersfamilie van opa en oma, Hotze Schripsema (1896) & Martje Japenga (1894) en mijn ouders Pieter Hotse Schripsema (1924 - 2013) & Jantje van Dijken (1922 - 2004). We woonden ooit met z'n allen boven de winkel in de Nieuwe Ebbingestraat 38 te Groningen.
Ik ben Hotze Schripsema (1951). Vanaf de eerste dag al gemoderniseerd tot Hans. Op de HBS kreeg ik Duits van juf Lucy Schripsema.


Dit wordt een monumentale website voor de nakomelingen van Halbe Hindricks en Nieske Duirts, zodat alle Schripsema's der gehele wereld eindelijk weten waar ze aan toe zijn.
Als u mee wilt bouwen, met nieuwe gegevens of foto's, dan ontvang ik graag een e-mail.

Kereltje op swien stond op het vleeswarenzakje


  • Voor 'alle' afstammelingen van Halbe Hindricks & Nieske Duirts begint u in de parenteel; misschien komt u nog een bekende tegen:

Parenteel

  • De voorouders van Hans en Carin Schripsema vindt u in de kwartierstaat; misschien zijn sommigen ook uw voorouders. U gaat langs 20 generaties terug tot in de 14de eeuw:

Kwartierstaat

 

Home